Werkconferentie
10 november 2016

Sprekers

Een overzicht van sprekers, workshopbegeleiders en reisleiders van de drie vervolgroutes, met een korte introductie.

 

Guus Pol 260.jpg

Dagvoorzitter is Guus Pol. Guus is sinds 1986 werkzaam bij Defensie. Aanvankelijk in management en instructiefuncties, vanaf 1984 in het P&O vakgebied. In die tijd maakte hij de grootste transformatie van de defensie organisatie mee, namelijk van dienstplicht naar beroeps. Vanaf 1996 werkte hij mee aan de bouw van een professionele P&O organisatie bij de Koninklijke Landmacht. Op dit moment is Guus werkzaam als HR manager in Utrecht en daarin o.a. verantwoordelijk voor strategisch HR voor de staf van de Koninklijke Landmacht.

 

Beatrice_thumb.png

Beatrice van der Heijden is hoogleraar strategic human resource management aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens verbonden aan de Open Universiteit en Kingston University London, UK. Ze laat ons zien dat het loont om te investeren in DE inzet en expertise van werknemers. Vanuit een positief-psychologische benadering gaat ze in op de mogelijkheden van werknemers en organisaties om mensen tot hun pensioengerechtigde leeftijd - of zelfs daarna - op een gezonde, welvarende, aantrekkelijke, uitdagende en productieve manier hun loopbaan te laten invullen. Hierbij wordt de kracht van senioriteit expliciet voor het voetlicht gebracht. Beatrice heeft vele onderzoeken rondom emloyability op haar naam staan. Zij laat ons zien dat investeren in inzet en expertise van mensen werkt. Van life-time employment naar life-long employability!

> In deze podcast (De Werkverkenners, BNR Nieuwsradio) geeft ze een samenvatting van haar onderzoek naar employability.

 

foto sibout 260.jpg

Sibout Rolsma is een ervaren HR-manager, met een creatieve no-nonsense aanpak die getuigt van lef. De afgelopen 4 jaar werkte Sibout als site HR manager van Akzonobel in Delfzijl. Dit onderdeel van Akzonobel verkeerde een tijd in moeilijke economische omstandigheden, maar ze hebben de negatieve teneur weten om te zetten naar een nieuwe toekomst van groei. Hoe neem je medewerkers mee in deze ontwikkeling van je organisatie? Samen met het management hebben ze alles op alles gezet om boventalligheid te voorkomen. Sibout neemt je mee op zijn reis van de afgelopen jaren.

Annet van Rossum 260.jpg

Annet van Rossum werkt bij Actium en biedt de workshop duurzame inzetbaarheid bij vaklieden van Actium.

Reinaheijs 260.jpg

Reina Heijs van het UMCG leidt de workshop Pionieren in het UMCG.

Greetje Mulder.jpg

Greetje Mulder van AVEBE leidt de workshop over duurzame inzetbaarheid bij AVEBE. Greetje is HR Business Partner bij AVEBE met als focus Duurzame Inzetbaarheid/Vitaliteit gericht op de BRAVO activiteiten binnen een vol een continu bedrijf.

GertjanvanDijk.jpg

Gertjan van Dijk is hoogleraar Integratieve Neurobiologie en Gedragsenergetica aan de Rijkksuniversiteit Groningen en is breed geïnteresseerd in hoe voeding en omgevingsfactoren zoals stress en werkbelasting vitaliteit en gezondheid kunnen beinvloeden.  

Rene van Scheltinga 260 2.jpg

René van Scheltinga is trainer en coach in (persoonlijk) leiderschap, creativiteit en effectieve communicatie gericht op duurzame verandering van mensen met natuurlijke principes als uitgangspunt. René combineert zijn jarenlange ervaring als leidinggevende bij de Koninklijke Landmacht en de Hanzehogeschool Groningen met 25+ jaren ervaring in het werken met sledehonden in de ruige natuur van Zweeds Lapland. Motto: “Wat werkt in de natuur, werkt ook voor jou. Leer daarvan!”

 

Rixt Post 260 1.jpg

Rixt Post is trainer adviseur bij &Talent. Een ervaren trainer met een positieve, stimulerende en resultaatgerichte werkwijze. Ze hanteert hiervoor de waarderende benadering. Omdat ze merkte dat leidinggevenden soms worstelen met de vraag hoe ze gesprekken met medewerkers meer talentgeoriënteerd en waarderend kunnen voeren, heeft Rixt voor leidinggevenden en HR professionals een aanpak bedacht om de overgang te kunnen maken naar een meer talentgeoriënteerde benadering. Managers daarin adviseren en trainen is een van haar specialismen. 

 

Roeli Hoving 260 2.jpg 

Roelie Hoving werkt al meer dan 20 jaar in het HR-vak, van intercedente tot strategisch adviseur/projectmanager. Bij de provincie Drenthe was ze de grondlegger voor een traject voor mobiliteit en dat heeft ze ook bij andere organisaties gedaan. Inspireren en energie geven en verzamelen zijn sleutelwoorden. Ze heeft een creatieve geest en verzint graag routes net buiten de gebaande paden. Onze ideale reisleidster dus! Ga je met haar op reis, dan heb je lol, inspiratie en zie je meer dan je had verwacht! En ontdek je gaande de reis mooie dingen, ook over jezelf.


Robine de Koff 260.jpg

Robine de Koff is organisatieadviseur. Robine is creatief in het samen vormgeven van een verandering. Duurzame Inzetbaarheid is de rode draad door al haar opdrachten. Ze maakt daarbij gebruik van alle talenten die er al zijn. Dat geeft energie in het proces en zorgt voor een aanpak die beklijft. Experimenteren is dat waar ze in gelooft. Want door experimenteren kom je echt verder.

 

YvonneOerlemans 260.jpg

Yvonne Oerlemans is directiesecretaresse en ZZP-er. Ze heeft voor de werkconferentie de roadmaps opgemaakt. Organisatietalent en creativiteit zijn haar sleutelwoorden. Naast haar dagelijkse werkzaamheden als directiesecretaresse, maakt zij binnen haar werkgever deel uit van de MBO-werkgroep waarbij ‘duurzaamheid’ het key-woord is. Duurzaamheid zit in haar DNA.

werkconferentie_blauwe foto 460 vierkant.jpg
werkconferentie_oranje foto vierkant 460.jpg