Werkconferentie
10 november 2016

Vervolgroutes 2017

Altijd weer de hamvraag na een inspirerende dag: hoe pas ik het toe in de praktijk? Daarom bieden we na afloop van deze conferentie drie vervolgroutes aan: de inspiratieroute, de dialoogroute en de actieroute. In een drietal vervolgbijeenkomsten begin 2017 maak je in kleine groepjes een verdiepingsslag. Uniek is dat deze vervolgroutes inclusief zijn! Zo ga je écht aan de slag met duurzame inzetbaarheid. En vind je alle routes interessant? Dan volg je ze toch alledrie?

Iedere route kent een ‘reisleider’: een ervaren facilitator die de vervolgbijeenkomsten organiseert en begeleidt. 

 

1 Inspiratieroute

Heb je niet deelgenomen aan de werkconferentie? Voor slechts € 150,- (excl. BTW) kun je alle drie de lezingen in deze Inspiratieroute bijwonen.

Geef je op via deze link.

De sprekers

We hebben drie ervaren sprekers bereid gevonden om naar het Noorden te komen. Ze benaderen duurzame inzetbaarheid ieder op hun eigen-wijze, vanuit hun eigen praktijk. En Beatrice combineert dit met gedegen onderzoek. Ze geven je alle drie eerlijke inzichten en voeding om zelf aan de slag te gaan in je eigen organisatie.

Pascal Verheugd, director Human Resources bij Hutten en winnaar van de Vakjury prijs 2014 HR Top 100. Hutten is een sociaal innovatief cateringbedrijf waar 'werkgeluk' hoog op de agenda staat. Zij sluiten geen arbeidscontracten, maar 'vitaliteitscontracten' en spreken liever van samenwerkers dan van medewerkers en klanten. Hutten heeft al diverse awards gewonnen, onder andere voor 'meest innovatieve bedrijf. Pascal neemt je mee in hoe zij dit gedaan hebben en wat het oplevert.

datum: donderdag 16 februari 2017 - 16.00 uur
locatie: Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen

Beatrice van der Heijden is hoogleraar strategic human resource management aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens verbonden aan de Open Universiteit en Kingston University London, UK. Ze laat ons zien dat het loont om te investeren in DE inzet en expertise van werknemers. Vanuit een positief-psychologische benadering gaat ze in op de mogelijkheden van werknemers en organisaties om mensen tot hun pensioengerechtigde leeftijd - of zelfs daarna - op een gezonde, welvarende, aantrekkelijke, uitdagende en productieve manier hun loopbaan te laten invullen. Hierbij wordt de kracht van senioriteit expliciet voor het voetlicht gebracht. Beatrice heeft vele onderzoeken rondom emloyability op haar naam staan. Zij laat ons zien dat investeren in inzet en expertise van mensen werkt. Van life-time employment naar life-long employability!

> In deze podcast (De Werkverkenners, BNR Nieuwsradio) geeft ze een samenvatting van haar onderzoek naar employability.

datum: vrijdag 17 maart 2017  om 9.30 uur
Locatie: Provinciehuis Assen

Erik Steenbakkers, HR / NS Directeur Center of Expertise Employee Life Cycle. Erik neemt ons mee in zijn verhaal over hoe duurzame inzetbaarheid bij de NS vorm krijgt. Hoe ga je om met belemmeringen in dit proces en hoe werk je samen met Vakbonden, OR, management en HR aan dit belangrijke thema. Bij de NS gaat het over de inzetbaarheid van operationele en kennismedewerkers. Fysieke, mentale en sociale fitheid zijn essentieel om een leven lang met plezier naar je werk te gaan. Daarover gaat zijn verhaal.

datum: donderdag 11 mei 2017 om 13.00 uur
locatie: Gasunie, Groningen

Reisleider: Roelie Hoving

 

2 Dialoogroute

De dialoog tussen leidinggevenden en medewerkers blijkt één van de belangrijkste ‘draaiknoppen’ van duurzame inzetbaarheid. In deze route ga je in gesprek met vakgenoten over de organisatiegrenzen heen.

Hoe voer je eigenlijk een goede dialoog? Wat levert het op? En hoe geef je het vorm binnen je eigen organisatie?

Reisleider: Rixt Post van &Talent

3 Actieroute

In de actieroute zorg je er samen voor dat de plannen vanuit de werkconferentie ook daadwerkelijk omgezet worden in actie. Samen met vakgenoten uit andere organisaties deel je de plannen, scherp je de plannen verder aan en leer je van elkaar. Je daagt elkaar uit, houdt elkaar scherp en zorgt er samen voor dat duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie van de grond komt.

Reisleider: Robine de Koff, zelfstandig organisatieadviseur

beeld_pol-3.jpg
werkconferentie_oranje foto vierkant 460.jpg